Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Simona Strungaru și Adrian Nour despre concertul Have Yourself a Jazzy Christmas

Publicat: miercuri, 7 Decembrie 2022 , ora 9.45

Crăciunul este întâmpinat într-un mod inedit pe scena Sălii Radio. Joi seară, de la ora 19, are loc spectacolul Have Yourself a Jazzy Christmas, cu Big Band-ul Radio, alături de soliștii Adrian Nour și Viorica Pintilie și de câțiva invitați-surpriză. Mai multe ne dezvăluie dirijoarea Simona Strungaru și Adrian Nour, într-un interviu realizat de Viorel Grecu.

Concertul de joi are un afiș foarte bogat, multidisciplinar chiar. Cine va evolua pe scena Sălii Radio?

Simona Strungaru: Joi, pe scena Sălii Radio îi veți putea urmări pe soliștii Adrian Nour și Viorica Pintilie, acompaniați de Big Band-ul Radio, de Orchestra de Cameră Radio și... de asemenea, două momente foarte speciale, cu The Radio Trombones - cvartetul de tromboane al radiodifuziunii. Toată seara este "dansată" de trupa de dans Jazz Roots Bucharest, specializată pe Lindy Hop și pe swing.

Seara va fi foarte specială pentru că nu se cântă doar colinde în format de big band, ci este celebrat Crăciunul și de noi, ca români. Vom avea și colinde românești cântate orchestral, vocal... e o celebrare a Crăciunului așa cum putem noi s-o facem cel mai bine.

Adrian Nour: Eu aș spune că e mai mult decât un concert. E un spectacol cu de toate. O să fie și momente foarte amuzante. N-o să vă spunem exact ce se întâmplă pentru că nici noi nu știm exact, dar am de gând să binedispun atmosfera. Sigur, va fi multă energie pe scenă și în sală.


Îți vei folosi, deci, și celelalte talente ale tale în afară de cele de cântăreț!

Adrian Nour: N-am cum altfel, pentru că sunt actor până la urmă și dansator de step și o să mă folosesc de toate aceste atu-uri pentru a crea o atmosferă așa cum trebuie în această perioadă.


Ai cântat pe multe scene până acum, dar ce înseamnă acest concert pentru tine pe scena Sălii Radio, alături de Big Band-ul Radio?

Adrian Nour: Sunt foarte onorat și foarte bucuros. Le mulțumesc pentru invitație. Bineînțeles, cu mare parte din ei am mai cântat, dar e prima dată aici, la Sala Radio, și sunt foarte bucuros.


În încheiere, de ce ne recomandați să avem un Crăciun Jazzy?

Adrian Nour: Pentru că nouă ne place jazz-ul. Unora le place jazz-ul și vedem pe site că le place multora jazz-ul. E aproape sold out concertul. Și ne bucurăm! Chiar mi-era dor să cânt colinde. N-am mai cântat, cred, din facultate, așa, oficial, cu trupă acompaniat... și ce trupă!

Interviu realizat de Viorel Grecu