Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu oboista Oana Ivașcu despre proiectul "7eMotions"

Publicat: miercuri, 7 Septembrie 2022 , ora 9.33

„7eMotions” este numele proiectului cultural organizat de Asociația Culturală „Isvor” și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, ce va debuta în data de 7 septembrie. Oana Ivașcu, managerul Asociației Culturale Isvor ne oferă mai multe detalii intr-o discuție purtată cu colega noastră Ioana Țintea 

Oana Ivașcu, pentru început v-aș ruga să ne spuneți care este ideea din spatele proiectului 7 eMotions?

Ideile sunt mai multe. Proiectul 7 eMotions explorează tema celor 7 emoții primare din perspectivă literară, vizuală, muzicală, jurnalistică, filosofică și psihologică. E o platformă care generează conținut editorial și materiale multimedia - articole, ilustrații, interviuri, dialoguri, fotografii, înregistrări audio-video, conferințe de filosofie, psihoterapie, coaching emoțional în sesiuni online, acestea fiind dedicate artiștilor.

Aș mai putea spune că "7eMotions" este organizat de Asociația Culturală Isvor în parteneriat cu ICR New York, Facultatea de Filosofie, Universitatea Națională de Muzică din București.

Alte detalii legate de platforma noastră, care se va lansa pe 7 septembrie, împreună cu Institutul Cultural Român, reprezentanța din New York... aș putea spune că vom avea un material video distribuit în premieră cu Ioana Bâldea Constantinescu - autoare de eseuri, în cadrul proiectului, cu compozitorul Andrei Petrache și Raluca Stratulat - violonistă.


Care sunt artiștii implicați în acest proiect?

Avem o serie lungă de artiști. De la 7 compozitori pe care o să-i numesc acum: Cătălin Ștefănescu Pătrașcu, Bogdan Pintilie, Aurelian Băcan, Gabriel Mălăncioiu, Sebastian Androne-Nakanishi, Andrei Petrache, Dan D. Popescu. Apoi, sunt 7 muzicieni interpreți: Raluca Stratulat, care este prima care va fi prezentată în videoul din 7 septembrie, Maria Diana Petrache la pian, Sebastian Antoneac - clarinetist, Alexandra Stanciu la fagot, violoncelista Andreea Țimiraș, Răzvan Florescu la vibrafon, Carla Maria Stoleru la flaut.

Aș poposi asupra celor ce se vor întâmpla în proiectul 7 Emotions pentru că este un proiect complex. În afară de conținutul muzical, aici fiind vorba de invitarea celor 7 compozitori pe care i-am enumerat mai devreme și 7 muzicieni instrumentiști, o mai avem pe scriitoarea Ioana Bâldea Constantinescu, toți creatorii aprofundând tema celor 7 emoții primare în materiale realizate de Florin Ghenade, Irinel Blănaru, Daniel Ivașcu, Bogdan Vuluță și Andrei Barbu.


Cui i se adresează acest proiect?

Proiectul se adresează în mare parte artiștilor și este un proiect dedicat publicului larg. Avem componentă online,un avem o platformă - 7emotions.isvor.ro, avem materiale video care se vor difuza într-o campanie între 7 septembrie și 18 octombrie, împreună cu partenerul nostru, Institutul Cultural Român reprezentanța New York... deci, public cumva deschis spre muzică, spre experiment, spre arte vizuale și spre literatură. Poate fi public tânăr sau poate fi public matur, cu acces la internet și cu deschidere spre experiment, spre arte colaborative, spre conținut editorial.

În afară de materialele realizate împreună cu artiștii pe care i-am amintit mai devreme, vom avea și 7 interviuri cu cei 7 compozitori implicați, un dialog purtat cu Călin Torsan. Aceste materiale se vor regăsi în campania noastră de pe social media și pe site-ul proiectului.

Interviu realizat de Ioana Țintea