Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal

Publicat: vineri, 12 August 2022 , ora 14.31

Corul Madrigal va susține la Constanța  două reprezentații ale spectacolului "Ave Maria", în 15 august respectiv 16 august. Mai multe detalii ne-a oferit regizorul Emil Pantelimon, manager al Corului Madrigal, într-un interviu oferit colegei noastre Ioana Țintea.

Domnule Emil Pantelimon, pentru început v-aș ruga să ne vorbiți despre povestea din spatele acestui proiect devenit o tradiție a Corului Madrigal.

Este, așa cum bine ați spus, o tradiție a Corului Madrigal, dar în același timp este și o premieră, pentru că vom lansa acest spectacol extraordinar Ave Maria, dirijat de Anna Ungureanu, care se bucură de prezența lui Marius Manole. Îl vom lansa, îl vom face ca o premieră, într-un cadru absolut absolut mirific, pe malul mării, în fața statuii mare lui poet român Mihai Eminescu, marelui om de cultură și cu un fundal - cum se poate mai romantic - decât cu marea. Pe fundal vom închina imnurile Fecioarei Maria și vom sărbători a 120-a ediție a Zilei Marinei Române, cum poate fi o sărbătoare mai frumoasă la malul mării, în lipsa acestui concept pe care ne dorim să îl statornicim și să poposim cu el pentru totdeauna pe malul mării.


Ce ne puteți spune despre programul celor două seri?

Programul este identic. Am organizat cele două seri pentru a da posibilitatea cât mai multor constănțeni, dar și turiști, să ajungă în public și ne bucurăm că la doar 24 de ore de la lansarea biletelor, toate cele 1400 de bilete au fost epuizate. Programul este compus din muzica renașterii, din muzica bizantină, dar și din muzica contemporană. Îi vom avea alături de noi pe copiii din Corurile Cantus Mundi, dar și din ansamblurile de percuție, coordonate de Zoli Toth, profesorul nostru de percuție de la Cantus Mundi. Sunt foarte multe momente gândite să transmită o emoție aparte. Nu mai spun că totul se va încheia în prima seară și cu un joc de artificii absolut fantastic, o premieră mondială, în care Corul Madrigl va cânta live și în același timp, artificiile vor fi regizate să pună în valoare accentele muzicale ale vocilor inconfundabile, de altfel, ale Corului Madrigal.

Ce cuprinde agenda Corului Madrigal în perioada următoare?

Agenda Corului Madrigal este foarte încărcată și ne bucurăm să spunem asta. Ne pregătim cu foarte mare drag și cu foarte multă emoție de Madrigal 60. Ne face o deosebită plăcere să spunem de fiecare dată că din 1963 schimbăm România prin muzică, iar anul ce vine sărbătorim 60 de ani de la înființare, 60 de ani de activitate neîntreruptă, dar în cadrul acestui program, foarte multe activități și evenimente, foarte multe proiecte pe care lansăm. Trebuie să vă spun cu bucurie că luna trecută am și lansat concertele de Crăciun de anul acesta, care se încadrează tot în programul Madrigal 60. Spectacolul Pe drumul Crăciunului cu Corul Madrigal dirijat de Anna Ungureanu și Cezar Verlan și cu prezența extraordinară a Ofeliei Popii și a lui Marius Turdeanu, vor face turneu împreună în nouă orașe din România. Pe drumul Crăciunului, așadar, a fost deja scos la vânzare și vreau să vă spun că se și vând foarte bine și foarte repede biletele. Vom avea multe spectacole și în toamnă și turnee naționale și spectacole în București în diverse ocazii oficiale ale statului român și ne pregătim pentru anul ce vine cu foarte multe proiecte, dintre care îmi face plăcere să amintesc Cantemir 300 - 300 de ani de la moartea marelui om de cultură român, Dimitrie Cantemir, o axă Istanbul-București-Berlin. Vom face un concert triptic. Sunt multe spectacole pe care le vom face. Vom continua turneul de Paște și în alte orașe și în București îl vom aduce în premieră Săptămâna Patimilor. Vom avea Gala Madrigalului, cu un concept nou și special, despre care abia aștept să vă povestim mai aproape de eveniment, până atunci este surpriză și multe concerte, turnee, activități, lansări de cărți, lansarea unui muzeu al Madrigalului și multe, multe alte activități vor încununa acești 60 de ani de activitate neîntreruptă a corului fondat de legendarul și inegalabilul Marin Constantin.


Interviu realizat de Ioana Țintea