Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. RRM la Iași - Interviu cu tenorul Andrei Fermeșanu, manager interimar al Operei Naționale Române din Iași

Publicat: luni, 30 Mai 2022 , ora 13.11

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat acordarea unei frecvențe FM pentru ca Radio România Muzical să poată fi recepționat și de către ascultătorii ieșeni. Astfel, după rezolvarea aspectelor tehnice, începând din 2023 ne veți putea auzi din Iași. Cum sună pentru dumneavoastră această noutate?

E o veste foarte bună, pentru că dumneavoastră sunteți singurul post de radio ce-și axează activitatea pe tot ce înseamnă muzică de factură clasică - muzică de cameră, simfonică, de operă, operetă, jazz - și e un lucru bun pentru toți ascultătorii postului dumneavoastră că de aici, din Iași, vor avea ocazia să fie în contact cu dumneavoastră pe calea undelor.


În măsura în care ați putut urmări emisiunile noastre, prin intermediul site-ului nostru deocamdată, cum apreciați conținutul emisiunilor Radio România Muzical? Așa cum ați spus și dumneavoastră, suntem unicul post dedicat exclusiv muzicii clasice și având în echipă muzicieni de profesie. Care credeți că va fi impactul pentru ascultătorii ieșeni, nu neapărat pentru profesioniști?

Cred că va crește numărul celor care ascultă postul dumneavoastră pentru că oferta este foarte diversificată. Aveți aceste evenimente importante la nivel național interconectate cu ce se întâmplă în viața muzicală și artistică de la nivel mondial și accesând această formulă de deschidere sunt convins că mulți ascultători se vor conecta, la rândul lor, cu un context muzical general, plenar. Suntem alături de dumneavoastră pentru că, până la urmă, sunteți vectorul cel mai important din această sferă radio de promovare a culturii, a muzicii de factură clasică.

Interviu realizat de Florica Jalbă