Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Alin Vaida

Publicat: duminică, 23 Februarie 2020 , ora 12.51

Festivalul Jazz in the Park este un festival tânăr și important în peisajul jazzistic românesc. Până la deschiderea festivalului, din 25 iunie, vor avea loc în luna martie câteva concerte susținute de Gray Paris, tot sub semnătura festivalului, inițiat și organizat de dumneavoastră. Despre ce este vorba?

Sunt foarte bucuros că am ajuns la ediția a VIII-a. Într-adevăr, nu mai suntem neapărat un festival tânăr, dar nici unul bătrân, suntem într-un punct de maturitate. Și muzical, încercăm să ne arătăm punctul acela de maturitate, propunând publicului un line-up, care nu a mai ținut cont neapărat cât de cunoscuți sunt artiștii în România și de ce impact au ei în media și social media de aici, ci pur și simplu încercăm să aducem printre cei mai mari artiști ai momentului sau viitoarele vedete internaționale.


Care va fi structura ediției din 2020?

Structura ediției din 2020 este ca și cea de anul trecut. Vorbim de patru zile de festival. El începe joi, în 25 iunie, și se termină duminică, 28 iunie. Ne concentrăm pe parcul central, ca și locație principală de evenimente. Probabil o să dezvoltăm conținutul pe partea de seară-noapte. Activitățile încep încă de dimineață și țin până la miezul nopții. Încercăm încet, încet, ca numele Jazz in the Park să nu fie doar un nume de festival, ci să fie un brand care-și propune să promoveze jazz-ul și care își propune să facă și multe alte acțiuni. Pe parcursul anilor, de fiecare dată când ne venea o idee o adăugam la festival, iar în 2018 am ajuns să avem 11 zile consecutiv, ceea ce a fost poate un pic confuz și pentru public, a fost greu și pentru noi, motiv pentru care noi ne-am hotărât ca încă de anul trecut să facem evenimente pe parcursul anului sub această egidă, Jazz in the Park. Mai avem concursul festivalului, un concurs dedicat trupelor, ai căror membri au până în 35 de ani. Încercăm să descoperim trupe și premiile, pe lângă bani, sunt și participarea la concerte, în festivaluri, în proiectele noastre, dar și în alte proiecte de jazz și nu numai. Pe lângă asta, încercăm să contribuim în continuare la partea de dezvoltare, de audiență a publicului, făcând concerte cu acces pe bază de bilet, de data aceasta, făcând concerte pe parcursul anului, cât se poate de variate. Nu în ultimul rând începem, încet, încet să creăm un content la care să participe muzicieni. Vrem să dezvotăm partea aceasta. Mă refer aici la workshop-uri, la tot felul de teen tank-uri creative și să vedem cum putem să contribuim și noi prin resursele pe care le avem, pentru producția de materiale noi.


Interviu realizat de Maria Isabela Nica