Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Sebastian Androne, primul compozitor român premiat de juriul ICMA

Publicat: marți, 18 Ianuarie 2022 , ora 0.00
Astăzi, 18 ianuarie 2022, International Classical Music Awards - ediția 2022 anunță câștigătorii celor 26 de premii selectate dintr-o listă cu 377 nominalizări și o mare varietate de artiști și case de discuri. Printre laureați se numără dirijorul Adam Fischer care câștigă distincția Lifetime Achivement Award, clarinetistul și dirijorul Martin Frost, declarat Artistul anului, violoniștii Gennaro Cardaropoli și Julian Kainrath desemnați Tânărul artist al anului, respectiv, câștigătorul Discovery Award, dirijorul Pierre Cao și pianistul Michael Korstick care câștigă Special Achivement Award, dar și Sebastian Androne, primul compozitor român premiat de juriul ICMA cu distincția Composer Award.

Sebastian Androne, în vârstă de 32 de ani, este considerat de juriul ICMA "un adevărat talent, dovedind creativitate și versatilitate atât în lucrări de muzică contemporană, cât și coloanele sonore compuse pentru cinema și teatru."

Câștigătorii desemnați vor primi trofeele ICMA la Gala premiilor ICMA ce va avea loc la Philharmonie din Luxembourg pe 21 aprilie, eveniment ce cuprinde și un concert în care vor evolua parte dintre câștigători, alături de Orchestra Filarmonicii din Luxembourg, condusă de Adam Fischer. Concertul va fi difuzat în direct de Radiodifuziunea publică din Luxembourg și va fi pus la dispoziția Uniunii Europene de Radio (EBU). În cadrul galei ICMA din 21 aprilie, Sebastian Androne va prezenta lucrarea "The Dark Blue Flower", a cărei premieră românească va avea loc pe 6 mai 2022, în cadrul unui concert al Orchestrei Naționale Radio, inclus în cadrul Stagiunii Euroradio 2021-2022.

Mâine, 19 ianuarie, compozitorul român este Invitatul săptămânii la Radio România Muzical, de la ora 18.00, în cadrul emisiunii Perpetuum mobile, realizate de Lucian Haralambie.