Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Muzicieni români nominalizați la Premiile ICMA

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 0.00
Marți, 16 noiembrie 2021, a fost publicată oficial lista discurilor nominalizate la Premiile ICMA (International Classical Music Awards), unele dintre cele mai importante premii din industria discografică europeană, pentru muzică clasică. Din juriu face parte și Radio România Muzical, prin Cristina Comandașu, redactor-șef al postului, alături de alți 19 reprezentanți mass-media din 16 țări.

Printre cei nominalizați la această ediție a Premiilor ICMA, se numără și artiști români: pianista Raluca Știrbăț (integrala lucrărilor pentru violoncel și pian de Enescu, înregistrată împreună cu Rudolf Leopold), dirijorul Cristian Măcelaru (concertele pentru pian și orchestră de Dmitri Șostakovici, înregistrate împreună cu Simon Trpceski), violistul Adrian Stanciu (cu Trio Lontano), Corul Madrigal (cântări din Săptămâna Patimilor) și Cvartetul Arcadia (vol. 1 din integrala Mieczysław Weinberg).

De asemenea, sunt nominalizate două discuri care cuprind creații de George Enescu: Suita a II-a pentru pian cu Alexander Krihel și Capriciul român interpretat de violonistul David Grimal.

Finaliștii vor fi cunoscuți în 14 decembrie, iar câștigătorii premiilor ICMA vor fi anunțați în 20 ianuarie 2022, ceremonia de premiere și concertul de gală urmând să aibă loc în 21 aprilie, la Filarmonica din Luxemburg.
Larisa Clempuș