Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Turneul Violoncellissimo ajunge pe 5 octombrie la Paris

Publicat: marți, 5 Octombrie 2021 , ora 0.00
Împlinirea a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO va fi marcată de Delegația permanentă a României la UNESCO, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris, prin organizarea, la sediul UNESCO, astăzi, 5 octombrie 2021, la ora 19:00, a unui concert de gală: „Du baroque au... Rock” susținut de ansamblul Violoncellissimo, eveniment la care vor participa diplomați acreditați la UNESCO, înalte oficialități ale acestei organizații, precum și personalități culturale române și franceze.

Cu aceeași ocazie, a împlinirii a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, a începutului de an universitar european și a aniversării a 100 de ani de existență a Fundației Universitare Bruxelles, Institutul Cultural Român din Bruxelles găzduiește la Fundația Universitară Bruxelles, sala Félicien Cattier, mâine, 6 octombrie, un al doilea concert „Du baroque au... Rock”, susținut de ansamblul Violoncellissimo.

După evenimentele de la Paris și Bruxelles, ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu va continua turneul național "Clasic la puterea a treia" început în luna august, cu o altă serie de concerte programate în perioada 8-11 octombrie în țară, la Bistrița, Deva, Brașov și Ploiești.
Ioana Marghita