Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Începe Turneul internațional online JAZZT Vivaldi

Publicat: marți, 20 Aprilie 2021 , ora 0.00
Astăzi, 20 aprilie 2021, debuează proiectul „Jazzt Vivaldi”, inițiat de Asociația „Musica Ricercata”, eveniment care până în 4 mai propune patru concerte reunite în cadrul unui turneu internațional online prilejuit de împlinirea celor 280 de ani de la dispariția lui Antonio Vivaldi. ​În cadrul acestor concerte, muzicienii își propun să pună în legătură elementul improvizatoric al muzicii compozitorului italian cu jazzul. În programul turneului sunt incluse, de asemenea, și alte celebrări importante ale anului 2021, printre care împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și Béla Bartók sau a celor 100 de ani de la stingerea din viață a lui Camille Saint-Saëns.
Protagoniști ai proiectului sunt soprana Rodica Vică, ansamblul „ImpRoWien”, Cristian Spătaru - pianist și orchestrator, violoniștii Cristian Ruscior și Grațiela Aranyosi, violista Hannah Berghofer și contrabasistul Florian Cristian Dragomir.
Concertele au fost înregistrate în patru locații de prestigiu din Viena și vor fi difuzate pe paginile de Facebook „Musica Ricercata”, a sopranei Rodica Vică și ale partenerilor. Primul dintre ele poate fi urmărit astăzi, începând cu ora 19:00.
Ioana Marghita