Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

A fost anunțată lista finaliștilor pentru premiile ICMA 2021

Publicat: marți, 15 Decembrie 2020 , ora 0.00

A fost anunțată lista finaliștilor pentru International Classical Music Awards (ICMA) 2021. La categoria „Instrument solo”, nominalizați sunt pianiștii Can Çakmur pentru interpretări ale unor lucrări de Liszt și Schubert și Beatrice Rana pentru lucrări de Ravel și Stravinski; printre cei nominalizați la secțiunea dedicată muzicii de cameră se numără violonista Franziska Pietsch și pianistul Josu De Solaun pentru discul „Fantasque” și Nicolas Altstaedt și Alexander Lonquich pentru integrala lucrărilor pentru violoncel și pian de Beethoven.

Pentru „Muzică simfonică” au fost nominalizați Orchestra Simfonică din Bamberg cu ciclul de poeme simfonice „Patria mea” de Bedrich Smetana și Filarmonica din Berlin pentru lucrări de Beethoven, Ceaikovski, Franz Schmidt și Rudi Stephan.

La secțiunea „Muzică vocală” au fost nominalizați soprana Elsa Dreisig și pianistul Jonathan Ware pentru albumul „Morgen” și soprana Ermonela Jaho împreună cu Orquestra de la Comunitat Valenciana pentru albumul „Anima rara”.

La categoria „Înregistrări istorice” sunt nominalizați Filarmonica din Munchen, sub conducerea lui Sergiu Celibidache pentru „Simfonica fantasică” de Berlioz și pianistul Evgheni Kissin pentru înregistrarea unui recital din 1985 cu lucrări de Chopin.

Gala de decernare a Premiilor ICMA va avea loc în data de 18 aprilie 2021, la Vaduz, în Liechtenstein.

Lista completă a finaliștilor este accesibilă aici.

Alexandra Scumpu