Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Au fost decernate premiile Opus Klassik pe anul 2020

Publicat: luni, 19 Octombrie 2020 , ora 10.20
Prestigioasele premii Opus Klassik (moștenitoarele fostelor premii Echo, redenumite astfel în 2018) au fost decernate aseară la Konzerthaus din Berlin.
La categoria "Cântărețul anului", câștigători sunt soprana Marlis Petersen, mezzosoprana Elina Garanca și tenorul Daniel Behle.
Premiul "Instrumentistul anului" a revenit violonistei Anne-Sophie Mutter, flautistei Dorothee Oberlinger și pianistei Elisabeth Leonskaja, pentru albumul său dedicat muzicii lui Schumann.
"Compozitorul anului" a fost declarat Detlev Glanert.
"Dirijorul anului": Mirga GraŸinytė-Tyla.
"Orchestra anului": "Ensemble resonance".
La categoria "Cel mai bine vândut album al anului", câștigător a fost discul cu integrala sonatelor pentru pian de Beethoven realizat de Igor Levit.
Iar pianistului Rudolf Buchbinder i-a revenit Premiul pentru întreaga activitate.
Printre câștigători se mai numără albumele solo lansate de Nuria Rial, Diana Damrau, Thomas Zehetmair, Daniel Müller-Schott și Víkingur Ólafsson, discul cu opera Faust de Charles Gound realizat de Les Talens Lyriques și Véronique Gens și albumele semnate de Jonas Kaufmann, Simon Höfele și Cameron Carpenter alături de ansambluri orchestrale prestigioase din Austria, Marea Britanie și Germania.

Ioana Marghita