Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 11 septembrie 2018

Publicat: miercuri, 12 Septembrie 2018 , ora 13.22

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Bucuriile verii - 2018: debutul tenorului polonez Piotr Beczala la Festivalul "R. Wagner" de la Bayreuth, cu rolul Lohengrin; tenorul bavarez Jonas Kaufmann în "Parsifal" și "Walkiria" (Siegmund) la Festivalul de operă din Munchen (dirijor: Kirill Petrenko) și, în recital, la Festivalul de la Peralada cu un program germanofon; Placido Domingo, pentru prima oară în ipostaza de dirijor la Festivalul "R. Wagner"de la Bayreuth ("Walkiria") și cu un rol nou - al 150-lea în repertoriul său! - la Festivalul de la Salzburg (Zurga din opera "Pescuitori de perle"); reîntoarcerea tenorului peruan Juan Diego Florez ("Campionul ruladelor belcantistice") la Festivalul "G. Rossini" de la Pesaro, festival care l-a consacrat în 1996.

  • Surpriza verii: invitatul "special" al următoarei ediții a Festivalului "R. Wagner" de la Bayreuth va fi dirijorul rus Valery Gergiev (debut) - pentru a dirija noua producție a operei "Tannhauser", cu care se va deschide ediția 2019.

  • Recomandările discografice ale lunii septembrie:

"Anima Sacra" - album de muzică sacra înregistrat de contratenorul polonez Jakub Joseph Orlinski și ansamblul "Il Pomo D' Oro" condus de Maxim Emelyanchev în studiourile ERATO;

"Broadway" - album de melodii înregistrat de Diva americană Renee Fleming (foto) în studiourile DECCA.

  • Veste tristă: reputatul dirijor italian Claudio Scimone (fondatorul celebrului ansamblu instrumental "I Solisti Veneti" și unul dintre cei mai activi cercetătorii ai muzicii vechi italiene) a decedat la vârsta de 83 de ani (Padova, 6 septembrie).