Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

La Paris începe Concursul Internațional de Cânt George Enescu

Publicat: luni, 9 Octombrie 2017 , ora 0.00
Astăzi, 9 octombrie 2017, începe la Paris ediția cu numărul patru a Concursului Internațional de Canto "George Enescu", un eveniment derulat până în data de 13 octombrie. Competiția are două secțiuni: prima este dedicată cântăreților profesioniști și are loc din 10 până în 12 octombrie, pe când a doua este deschisă amatorilor și se desfășoară începând de astăzi și până în 12 octombrie. Limita de vârstă pentru cântăreții profesioniști este de 37 de ani, în vreme ce pentru amatori nu există restricție legată de vârstă.
Premiile oferite câștigătorilor la categoria deschisă profesioniștilor constau în bani, dar și într-un concert și interpretarea unui rol pe scena Operei Naționale din Cluj Napoca; iar câștigătorul la categoria amatorilor va avea posibilitatea de a susține un concert în Franța sau în România și de a lua parte la cursurile de măiestrie susținute în 2018 de Leontina Văduva și Viorica Cortez.
Competiția este organizată de Societatea muzicală franceză "Georges Enesco", a cărei președintă este mezzo-soprana Viorica Cortez.
În cadrul evenimentului este prezentată și o expozitie de fotografii documentare cu tema Enescu-Lipatti-Corneliu Gheorghiu, o serie de fotografii artistice menite să marcheze centenarul nașterii lui Dinu Lipatti.
Irina Cristina Vasilescu