Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

'Boema' de la Opera Regală din Londra și 'Hans Zimmer live în Praga' sunt cele două propuneri muzicale ale zilei la Happy Cinema

Publicat: duminică, 8 Octombrie 2017 , ora 0.00
În această după-amiază, de la ora 16:00, la Happy Cinema din București, poate fi urmărită înregistrarea spectacolului „Boema” de Giacomo Puccini, prezentat în 3 octombrie 2017 pe scena Operei Regale Covent Garden din Londra. De la pupitrul dirijoral, Antonio Pappano conduce o distribuție din care fac parte soprana Nicole Car (Mimi), tenorul Michael Fabiano (Rodolfo), baritonul Mariusz Kwiecień (Marcello) și soprana Simona Mihai (Musetta). Regia spectacolului este semnată de Richard Jones.
Tot la Happy Cinema, începând cu ora 20:00, rulează și filmul-concert „Hans Zimmer live în Praga”, o înregistrare a unui spectacol susținut în luna mai a anului trecut, căreia i se adaugă un interviu de 10 minute cu protagonistul. Concertul cuprinde fragmente din coloanele sonore ale peliculelor „Pirații din Caraibe”, „Regele leu”, „Cavalerul Negru”, „Gladiatorul”, „Interstellar”, „Codul lui Da Vinci” și „Dunkirk”, toate aparținând creației lui Hans Zimmer, unul dintre cei mai apreciați compozitori de muzică de film al zilelor noastre.
Ana Diaconu