Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Bursierii SoNoRo Interferențe concertează în Germania

Publicat: vineri, 4 August 2017 , ora 0.00
În perioada 30 iulie – 6 august are loc în Germania cea de-a treia sesiune a programului de mentorat SoNoRo Interferențe. Ultima parte a programului Interferențe, ediția 2017, le oferă posibilitatea celor 11 tineri muzicieni selectați la începutul anului să studieze alături de muzicieni consacrați și să concerteze alături de aceștia la Traunstein și la Grassau, în Germania, astăzi, 4 august 2017 și mâine, 5 august.
Programul muzical al concertelor este alcătuit din opusuri de Dmitri Șostakovici - Cvintet cu pian în sol minor, op. 57, Ludwig van Beethoven - Trio cu pian nr. 1 în Re major, op. 70 “Geistertrio”, Louis Vierne - Cvintet cu pian în do minor, op. 42, dar și de Robert Schumann - din creația căruia se va cânta Cvartetul cu pian în Mi bemol major, op. 47 și Felix Mendelssohn -prezent pe afiș în calitate de compozitor al Octetului de coarde în Mi bemol major, op. 20.
Muzicienii sub îndrumarea cărora se va derula programul de studiu din Germania sunt pianista Diana Ketler, profesoară la Royal Academy of Music din Londra și director artistic al Festivalului SoNoRo, violistul Răzvan Popovici, inițiatorul și directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte „Pèlerinages” din München și al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo din București, violonista Alissa Margulis, profesoară la Conservatorul din Antwerp și violoncelistul rus Alexander Buzlov, profesor la Conservatorul P.I.Ceaikovski din Moscova.
Anul acesta, în cadrul programului SoNoRo Interferențe, au fost selectați 34 de bursieri, ce au beneficiat de sesiuni de studiu și concerte în Italia, la Montepulciano, și în România, la Portul Cultural Cetate. O nouă serie de tineri bursieri va fi selectată la începutul anului viitor.
Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerilor între 14 și 31 de ani și constă în gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă și violoncel), acoperirea costurilor de transport din București în localitatea workshop-ului, cazarea și masa gratuite pe durata programului.
Accesul la concerte este gratuit. Pentru mai multe informații accesați pagina: interferente.sonoro.ro.