Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 6 iunie 2017

Publicat: marți, 6 Iunie 2017 , ora 16.17

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • O acțiune - model pentru teatrele noastre lirice: Opera din Paris a organizat duminică, 4 iunie, cea mai mare acțiune de vânzare de costume și accesorii de până acum, realizate în atelierele sale, renumitele Ateliere Berthier. Oferta - extrem de bogată, variată și valoroasă - a atras ca un magnet numeroși liricomani colecționari de fetișuri operistice, a aparținut unui număr de 10 producții de operă dezafectate din repertoriul Operei "Bastille" și a fost listată - în principal, la prețuri între 25 și 820 de Euro.

  • Opera din Paris, din nou părăsită în trombă de Anna Netrebko: care a renunțat la ultimul ei spectacol din seria "Evgheni Oneghin", pentru a cânta pe proprietatea privată din Sankt Petersburg a mentorului ei, Valeri Gergiev. Printre invitații lui Gergiev s-au mai aflat: dirijorul leton Mariss Jansons, fostul Ministru rus de Finanțe Alexei Kudrin și fostul Președinte francez, Nicolas Sarkozy.

  • S-au aflat între timp și numele partenerilor Annei Netrebko pentru producția "Andreea Chenier", cu care Teatro alla Scala din Milano își va deschide Stagiunea 2017 - 2018 pe 7 decembrie: tenorul azer Yusif Eyvazov - pentru rolul Chenier și baritonul italian Luca Salsi - pentru rolul Gerard (ca și la Munchen și Teatrul "Champs Elysees").

  • Înlocuind-o pe Netrebko în rolul Tatiana la Opera Bastille, tânăra soprană rusă Elena Stikhina (foto) - 27 de ani și laureată a Concursului lui Placido Domingo "Operalia" în 2016, a devenit noua La Favorita melomanilor francezi. După succesul din 31 mai, Stikhina a fost invitată să revină la "Bastille" stagiunea viitoare, în rolul Leonora din "Trubadurul" verdian, alături de Roberto Alagna.