Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 2 mai 2017

Publicat: marți, 2 Mai 2017 , ora 15.56

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • După anularea contractelor cu renumita noastră soprană Angela Gheorghiu - pentru "Adriana Lecouvreur" din luna martie - și regizoarea Sofia Coppola - pentru "La Traviata" din luna septembrie împrumutată de la Opera din Roma, conducerea Teatrului Colon din Buneos Aires a pierdut și prezența în această stagiune a marelui tenor argentinian Marcelo Alvarez, într-unul dintre cele mai frumoase roluri ale acestuia, Andrea Chenier.

  • Premiul "Richard Tucker" a fost oferit anul acesta tinerei soprane Nadine Sierra (28 de ani), o excepțională Ilia ("Idomeneo") la Metropolitan Opera din New York. Premiul constă în 10.000 $, se acordă anual numai tinerilor americani de mare perspectivă în lumea teatrului liric și a fost instituit în anul 1978.

  • Cel mai nou dublu-album lansat de Casa de discuri SONY se numește "The best of Everything" și conține înregistrări ale marelui tenor Mario Lanza. El a fost lansat în Statele Unite pe 10 martie și poate reprezenta o bună achiziție pentru orice liricofil.