Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

'La La Land' - marele câștigător pentru muzică al Oscar-urilor

Publicat: luni, 27 Februarie 2017 , ora 16.21

"La La Land" este filmul care i-a adus compozitorului american Justin Hurwitz două premii "Oscar", în cadrul festivității de decernare a Premiilor "Oscar" ce a avut loc ieri, la Dolby Theater din Los Angeles; este vorba despre categoriile "Cea mai bună coloană sonoră" și "Cel mai bun cântec" - pentru "City of stars". La această ultimă secțiune, Hurwitz - care a compus și orchestrat înreaga muzică pentru musical-ul "La La land" - a mai avut un cântec nominalizat, care se numește "Audition".

Recunoașterea americană a venit, vă reamintim, după ce, pe 12 februarie, la Royal Albert Hall din Londra s-a petrecut cea de-a 70-a festivitate de decernare a Premiilor Bafta - Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (ce se acordă anual și preced Oscar-urile). Iar câștigător la categoria "Cea mai bună muzică originală" a fost declarat atunci tot "La La Land", în regia lui Damien Chazelle. Un omagiu adus epocii de aur a musical-ului hollywoodian, între altele, filmul a beneficiat de colaborarea compozitorului Justin Hurwitz, în vârstă de 32 de ani, prieten cu Chazelle din anii de studii de la Harvard și care a lucrat cu același regizor și la celelalte două filme precedente ale sale. Versurile sunt semnate de Benj Pasek și Justin Paul.

"La La Land" a primit nu mai puțin de 14 nominalizări la premiile "Oscar", un record pe care îl împarte cu "Titanic" (din 1997) și cu "Totul despre Eva", din 1950.

Ștefan Costache