Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Câștigători ai Premiilor Grammy - ediția 2017

Publicat: luni, 13 Februarie 2017 , ora 0.00
Duminică, 12 februarie 2017, a avut loc la Los Angeles cea de-a 59-a ediție a Premiilor Grammy.
La categoria cel mai bun solo de jazz improvizat a fost desemnat câștigător chitaristul John Scofield pentru piesa "I'm So Lonesome I Could Cry"; tot el a primit un al doilea Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental - Country For Old Men, apărut la aceeași casă de discuri, Impulse!
Cel mai bun album vocal de jazz a fost considerat "Take Me To The Alley" realizat de Gregory Porter și apărut la casa de discuri Blue Note.
Violoncelistul Yo-Yo Ma și The Silk Road Ensemble au câștigat la categoria cel mai bun album world music, cu Sing Me Home, lansat de Masterworks.
Producătorul anului la categoria muzică clasică a fost desemnat David Frost, iar cea mai bună interpretare orchestrală a revenit Orchestrei Simfonice din Boston, cu albumul Shostakovich: Under Stalin's Shadow, ce cuprinde Simfoniile nr. 5, 8 și 9, sub bagheta dirijorală a lui Andris Nelsons.
Corigliano: The Ghosts Of Versailles a luat Grammy pentru cea mai bună imprimare de operă, în vreme ce la categoria cea mai bună înregistrare corală câștigător a fost ales albumul Penderecki Conducts Penderecki, Volume 1.
Două discuri au câștigat la categoria Cel mai bun album vocal solo - Schumann și Berg cu Dorothea Röschmann și Mitsuko Uchida și Shakespeare Songs, imprimat de Ian Bostridge și Antonio Pappano.