Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Începe turneul Orchestrei Române de Tineret

Publicat: joi, 9 Februarie 2017 , ora 0.00
Orchestra Română de Tineret se află, începând de astăzi, 9 februarie 2017, în turneu european, omagiind creația compozitorului Vladimir Cosma, artistul care a marcat lumea cinematografiei franceze cu muzica sa. Orchestra Română de Tineret, dirijată chiar de Vladimir Cosma, va cânta în patru mari săli de concert din Franța și Elveția, în perioada 9-14 februarie.
De asemenea, ansamblul Violoncellissimo, condus de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, va susține în seara zilei de 13 februarie la Ambasada Română din Paris un concert – parte a unei seri culturale dedicate sarbătoririi nașterii lui Constantin Brâncuși – eveniment în cadrul căruia va fi invitat și prozatorul francez de origine română Dumitru Țepeneag.
Seria concertelor se deschide astăzi la Sala Arena din Geneva. Vor urma concerte în Sălile Amphithéâtre din Lyon, Zénith din Rouen și Zénith din Lille.
Proiectul "Vladimir Cosma - 50 de ani de succes" s-a deschis în octombrie 2016, la Paris, printr-un concert susținut de aceeași Orchestră Română de Tineret la Palatul Congreselor.