Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Pafos - Capitala culturală europeană 2017 - deschiderea programului

Publicat: sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 , ora 0.00

Începând din 1 ianuarie, Pafos din Cipru și Aarhus din Danemarca dețin titlul de Capitală Europeană a Culturii. Programul cultural a fost lansat oficial sâmbătă, 21 ianuarie, la Aarhus iar ceremonia de deschidere de la Pafos va avea loc o astăzi, 28 ianuarie.

Pafos a fost capitala țării în perioadele elenistică și romană. Astăzi, orașul numără 88.266 de locuitori și are o moștenire istorică bogată, cu multe situri de patrimoniu cultural. Tema pentru Pafos, capitală a culturii în 2017, este "Deschideți Fabrica de Aer". Conceptul are la bază o tradiție de mii de ani, când cultura a fost promovată în aer liber și a fost recunoscut faptul că există o necesitate pentru deschiderea orizonturilor și a modului de gândire. Proximitatea geografică a orașului de Orientul Mijlociu, precum și de continentul european, ajută Pafos să acționeze ca o legătură pentru schimbul cultural.

Ziua deschiderii - astăzi - va fi una plină de manifestări muzicale desfășurate în Pafos. Sunt programate recitaluri susținute de Nikolas Eythymiou - violă, Savvas Christodoulou - flaut și Chrysostomos Neofytou - vioară, urmând ca seara, în Piața din centrul orașului Pafos, să concerteze Orchestra de Jazz din Aarhus, Corul Liceului de Muzică din Pafos și Ansamblul Filarmonicii Municipalității.