Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Opera News - 15 noiembrie 2016

Publicat: marți, 15 Noiembrie 2016 , ora 15.59

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Tenorul-star Jonas Kaufmann continuă să-și anuleze angajamentele. După problema hematomului pe corzile vocale - din cauza căruia și-a anulat toate spectacolele programate pe luna octombrie, a renunțat și la Seara de lieduri programată duminică, 13 noiembrie, la Teatrul Gütersloh din Germania, din cauza unei răceli severe. Fanii sunt distruși!

  • Anna Netrebko - în schimb, este în cea mai bună formă: cântă, desenează și se lansează în afaceri. Luna viitoare - luna Cadourilor! - ea va prezenta la Viena un set de ceai - realizat în renumita fabrică de porțelanuri din Sankt Petersburg, deocamdată în ediție limitată! - ornamentat cu crochiuri desenate chiar de mâna ei, iar la vară, cu ocazia debutului său în rolul titular din opera "Aida" de la Salzburg, va lansa și va da startul comercializării unei linii întregi de porțelanuri purtându-i semnătura.

  • Barbara Hendricks (67 de ani) își lansează vineri, 18 noiembrie, un nou CD înregistrat în studiourile propriei Case de discuri ( Arte Verum).  Albumul marii soprane afro-americane conține: Rückert - Lieder și Cântecul Pământului de G. Mahler.

  • Trei dintre cei mai apreciați artiști români evoluează în această săptămână pe scene importante: Aurelia Florian la Tokio (New National Theatre), cântând pentru întâia oară pe scenă rolul Mimi din opera "Boema" de Giacomo Puccini,Teodor Ilincăi la Moscova - ca invitat în Concertul " Hibla Gerzmava invites...", iar Anita Hartig la Staats Oper din Viena, unde reia rolul Mimi.