Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Vladimir Cosma și Orchestra Română de Tineret - concert la Paris

Publicat: duminică, 9 Octombrie 2016 , ora 0.00
Compozitorul și dirijorul Vladimir Cosma și Orchestra Română de Tineret vor susține astăzi, 9 octombrie 2016, un concert la Palais des Congrès de Paris. Evenimentul din capitala franceză este debutul turneului desfășurat până la 17 februarie 2017 în Franța și Elveția – la Bordeaux, Toulouse, Geneva, Lyon, Rouen, Lille, Strasbourg, Dijon și Nantes – cu sprijinul Institutului Cultural Român, marcând 50 de ani de succes artistic al marelui muzician.
Vor concerta, alături de maestrul Vladimir Cosma, soprana Irina Baïant, cântărețul Richard Sanderson, Greg Zlap (muzicuță), Marius Preda (țambal), precum și alți 200 de artiști.
În cadrul turneului, Vladimir Cosma va prezenta un program în care se vor regăsi numeroase teme familiare în aranjamente muzicale noi, precum și opere inedite în concert.
Vladimir Cosma (născut la 13 aprilie 1940, la București, într-o familie de muzicieni) a ajuns la Paris în 1963, pregătindu-se muzical cu Nadia Boulanger, dar și la Conservatorul Național de Muzică din capitala Franței. În 1968, Yves Robert îi încredințează muzica filmului său Alexandre le Bienheureux (a fost pentru prima dată când Vladimir Cosma a compus muzică de film), succes confirmat și reiterat în 1972 de muzica creată de maestru pentru filmul Marele Blond cu un pantof negru. De atunci, a compus peste 400 de partituri, pentru producții cinematografice și seriale TV.