Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Opera News - 4 octombrie 2016

Publicat: marți, 4 Octombrie 2016 , ora 14.32

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • "Marea oboseală" a devenit "repaus vocal" prelungit pentru tenorul star, Jonas Kaufmann, care, după anularea spectacolelor cu "Maeștrii cântăreți din Nurnberg" de la Munchen, a anunțat și anularea spectacolelor cu "Povestirile lui Hoffmann" de la Opera "Bastille" din Paris. Spre marea nemulțumire a publicului plătitor de bilete: bilete cu 25% mai scumpe când este vorba despre un spectacol ce-l are solist pe marele tenor bavarez.
  • Staatstheater din Stuttgart a fost decretat "Teatrul Anului" de către cunoscuta revistă germană Opern Welt. Doi dintre soliștii reprezentativi ai acestui teatru, sunt: soprana Mirella Bunoaica - absolventă a Universității de Muzică din București (clasa sopranei Maria Slătinaru Nistor) și tenorul de origina maghiară, Gergely Nemeti - absolvent al Facultății de Muzică din Oradea.
  • Tenorul Ioan Hotea și soprana Cristina Păsăroiu pe o altă scenă germană: Staatstheater din Wiesbaden.
  • După Albumul "Noel" lansat anul trecut, Roberto Alagna revine pe piața muzicală cu un album purtând numele fiicei sale mai mici, "Malena". Noul album se va afla în magazine, începând cu 28 octombrie.