Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

BBC Proms în direct de la Londra la RRM

Publicat: joi, 28 Iulie 2016 , ora 0.00
Continuă și astăzi, 28 iulie 2016, în celebra sală circulară din inima exclusivistului cartier londonez Kensington - "Royal Albert Hall" cea de-a 122-a ediție a Festivalului BBC Proms. Pe frecvențele noastre puteți urmări în această seară, în transmisiune directă, concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stuttgart, condusă de cel care i-a fost dirijor principal până în 2011 - Sir Roger Norrington. Solist va fi americanul Robert Levin, pianist, dar și muzicolog și pedagog respectat, care își desfășoară activitatea didactică la celebra universitate Harvard. Concertul va fi comentat de Liliana Staicu, chiar din micul studio amenajat într-una dintre lojile de la Royal Albert Hall, unde, la invitația colegilor de la BBC3, se va afla, alături de comentatorul britanic, dar și de cel al Radiodifuziunii din Stuttgart.
Prilejul este unul special pentru că acesta va fi ultimul concert susținut de Orchestra Radiodifuziunii din Stuttgart, în actuala formulă. O orchestră din a cărei istorie de 70 de ani a făcut parte maestrul Sergiu Celibidache, cel care, practic, a ridicat acest ansamblu la nivelul celor mai bune ale Europei, impunându-și stilul, rigoarea și originalitatea creatoare asupra orchestrei care, din luna septembrie, va fuziona cu orchestra din Baden-Baden și Freiburg.
Nu ratați, așadar, transmisiunea directă de la Londra din această seară, de la 21.30, a concertului Orchestrei Radiodifuziunii din Stuttgart în Festivalul BBC Proms, un concert ce aduce pe afiș opusuri semnate de Berlioz, Beethoven, Brahms.