Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Vești bune pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene

Publicat: miercuri, 1 Iunie 2016 , ora 9.54
Noi vești din campania pentru salvarea Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene au apărut pe site-ul ansamblului care își anunțase la mijlocul lunii mai încetarea activității, având drept cauză sistarea finanțării de către Uniunea Europeană, încă din 2014.

O declarație oficială a Consiliului Miniștrilor din Uniunea Europeană de ieri, 31 mai 2016, include anunțul că Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a solicitat formarea unei comisii care să se ocupe de a găsi finanțare pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. 

"Mulțumim tuturor celor care au aderat la campania pentru salvarea ansamblului, incluzând orchestre, muzicieni, artiști, oameni de cultură și politicieni. Nu ne facem iluzii în privința duratei până când finanțarea se va realiza, nici în privința garanției faptului că situația se va rezolva, înainte de a avea o confirmare scrisă. În orice caz, este un moment important în campania noastră și le mulțumim din nou tuturor celor care ne-au sprijinit până acum", se menționează pe site-ul orchestrei. Vom urmări în continuare acest subiect.