Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Orchestra Metropolitană din Montréal empatizează cu un muzician al străzii

Publicat: miercuri, 13 Aprilie 2016 , ora 16.37

 Despre o vioară este vorba și în cele ce urmează: Orchestra Metropolitană din Montréal a făcut un gest de compasiune legat de incidentul petrecut noaptea trecută, de 12 spre 13 aprilie 2016, în orașul canadian amintit. Mark Landry, muzician amator și persoană fără adăpost, s-a trezit dimineață fără ceva foarte important din existența lui - vioara sa, instrument la care știe să cânte de la vârsta de 17 ani. Deși locuiește pe străzi, Landry este simpatizat ca prezență obișnuită în viața celor care trec prin stațiile de metrou din Montréal, spațiile obișnuite unde violonistul amator obișnuiește să cânte și să-și câștige, astfel, existența.
 În urma incidentului, o fotografie în care Landry ține o pancartă pe care face cunoscut ghinionul său a fost postată pe facebook, cu comentariul "în speranța că un bun samaritean are o vioară de dăruit". Mesajul a fost văzut de cei din Orchestra Metropolitană, care au achiziționat imediat o vioară, un arcuș și o cutie de la un magazin de instrumente local, la prețul obișnuit de vânzare.
 Jean R. Dupré, directorul orchestrei a comentat astfel gestul: "Am înțeles că acea persoană nu era un anonim. Îl cunoșteam pe acel om, pentru că Landry cânta la metro de 6, 7 ani. Această persoană este cineva care face muzică."

Ștefan Costache