Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Concertul al Ansamblului 'Flauto Dolce' la Accademia di Romania

Publicat: luni, 21 Martie 2016 , ora 0.00

Ansamblul de muzică veche "Flauto Dolce" din Cluj-Napoca va concerta astăzi, 21 martie 2016, la Accademia di Romania din Roma. Multiculturalitatea în muzica veche din România sec. 17-18 este tema programului prezentat de muzicienii amintiți.

Concertul este susținut cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei. Zece poeți din zece țări europene se vor întâlni, la Accademia di Romania, astăzi, România fiind reprezentată de poetul Adrian Popescu.

Ansamblul Flauto Dolce a luat ființă la Cluj în anul 2000, la inițiativa lui Zoltán Majó, cu intenția declarată de a interpreta lucrări vechi și moderne în diverse aranjamente pentru familia de instrumente a flautului drept, specifice muzicii europene din Renaștere, Baroc și Rococo. Unic în felul său în acest colț al Europei, ansamblul își propune să aducă în atenție repertoriul acestui instrument și să-i promoveze, cu fantezie și originalitate, posibilitățile tehnice și expresive. Ansamblul caută, în aceeași măsură, redescoperirea muzicii vechi din România, precum și interpretarea compozițiilor contemporane.