Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Au fost anunțate premiile ICMA pe 2016

Publicat: joi, 21 Ianuarie 2016 , ora 17.13
 Juriul Premiilor Internaționale pentru Muzică Clasică (ICMA) a anunțat recent cine vor fi artiștii care vor primi aceste distincții în 2016. Soprana engleză Dame Felicity Lott va fi recompensată pentru întreaga activitate. Artistul Anului este compozitorul, trombonistul și dirijorul suedez Christian Lindberg. Tânărul Artist al Anului a fost ales violoncelistul spaniol Pablo Ferrández, laureat al Concursului "Ceaikovski". Premiul "Revelația Anului", rezervat muzicienilor cu vârste între 12 și 18 ani, îl va bucura pe flautistul Nikolai Song, cu origini ruso-coreene.
 Casa de discuri a anului a fost aleasă Harmonia Mundi. La secțiunile rezervate realizărilor audio-video, 15 producții semnate de tot atâtea case au primit recunoașterea.
 Remy Franck, președintele ICMA, a comentat: "Doar un juriu internațional precum al nostru are capacitatea să ajungă, în final, la un rezultat atât de impresionant, cu realizări aparținând unui număr de 15 case din 9 țări diferite. Conform criteriilor ICMA, doar înregistrărilor cu adevărat remarcabile li se permite să fie premiate și, pentru aceasta, nu vom fi vreodată influențați de vreo poziționare în topurile muzicale sau de popularitatea artiștilor. Din perspectiva ICMA, și muzicienii mai puțin cunoscuți sau casele de discuri independente au o șansă egală. Totul ține doar de calitatea muzicală și integritate."
 Festivitatea de decernare a premiilor ICMA va avea loc pe 1 aprilie, la San Sebastian, în Spania, oraș care este Capitală Culturală Europeană în 2016.
Ștefan Costache