Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Taylor Swift donează 50 000 de dolari în beneficiul muzicii clasice

Publicat: luni, 7 Decembrie 2015 , ora 16.29

 Orchestra Simfonică din Seattle are o nouă susținătoare faimoasă, în persoana cântăreței americane de pop-country Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani. Aceasta, ca gest de apreciere pentru ansamblul simfonic, a donat în mod surprinzător în beneficiul acestuia suma de 50 de mii dolari.
 Într-o scrisoare către Ludovic Morlot, directorul orchestrei, Taylor Swift mărturisește că ceea ce a determinat-o să procedeze astfel a fost momentul, emoționant, în care a ascultat lucrarea "Become ocean" de John Luther Adams, comandată și cântată în primă audiție de Orchestra Simfonică din Seattle, sub chiar bagheta lui Ludovic Morlot. Opusul este un mare succes pentru Adams, criticul Ivan Hewett al publicației "The Telegraph" descriindu-l pe "inocentul și vizionarul" muzician ca pe "unul dintre cei mai reprezentativi compozitori ai Americii".
 Piesa, care a primit Premiul Pulitzer pentru Muzică și un Grammy, anul acesta, este inspirată de Pacificul din zona de Nord-Vest a Americii. Taylor Swift, și ea deținătoare a 7 premii Grammy, a fost impresionată de acea înregistrare, a cărei audiere i-a amintit de concertele simfonice pe care obișnuia să le urmărească împreună cu bunica sa.

Ștefan Costache