Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Nicolas Simion Group în Olanda - concerte de Ziua Națională a României

Publicat: marți, 1 Decembrie 2015 , ora 0.00
Ziua Națională a României va fi sarbatorită în Olanda prin două concerte de jazz susținute de Nicolas Simion Group la Venlo și 's-Hertogenbosch. Saxofonistul și clarinetistul Nicolas Simion va cânta alaturi de trompetistul Ryan Carniaux din Statele Unite ale Americii, pianistul Mike Roelofs din Olanda, toboșarul Ralf Gessler din Germania și de basistul Martin Gjakonovski din Macedonia.
Organizate de Asociația Culturală 7 Dreams, cu sprijinul Institutului Cultural Român, concertele vor avea loc astăzi, 1 decembrie 2015, în localitatea Venlo, provincia Limburg, și miercuri, 2 decembrie 2015, la centrul cultural Artuarium din 's-Hertogenbosch, provincia Noord-Brabant.

Vor fi interpretate creații originale inspirate din folclorul românesc, rezultate din cooperarea celor cinci muzicieni, precum și o lucrare special dedicată Zilei Naționale a Romaniei, compusă de Nicolas Simion și prezentată în prima audiție. De asemenea, va fi lansat CD-ul „Romanian Impressions" - semnat de Nicolas Simion Group în colaborare cu chitaristul Sorin Romanescu.