Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Corul de Copii Radio în finala competiției 'Let the Peoples Sing'

Publicat: duminică, 11 Octombrie 2015 , ora 0.00
Corul de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu, s-a calificat alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume în finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competiții corale internaționale: Let the Peoples Sing. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union - EBU).
Astăzi, 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio dirijat de Voicu Popescu va evolua în finala de la München în cadrul categoriei Coruri de copii și tineret, într-un concert public în Studioul 1 al Radiodifuziunii Bavareze, eveniment difuzat live de postul BR-KLASSIK și înscris în Stagiunea Euroradio 2015-2016. Pentru prima oară în istoria competiției, finala concursului va fi difuzată live video pe site-ul posturilor de radio ce fac parte din Uniunea Europeană de Radio și Televiziune. Așadar, veți putea fi alături de Corul de Copii Radio urmărind în direct video finala pe site-ul Radio România Muzical.
În programul Corului de Copii Radio pentru finala competiției se regăsesc două piese: Salve Regina de Javier Busto și Ofranda copiilor lumii semnată de Sabin Păutza, moment îmbogățit cu o regie de mișcare, concepută chiar de membrii ansamblului.
Ora de începere a transmisunii ese 20,00.