Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Recital inedit la Wigmore Hall susținut de Sir Simon Rattle

Publicat: luni, 16 Februarie 2015 , ora 20.08

Pe 3 septembrie 2015, la Sala Mare a Palatului, publicul festivalului "Enescu" va putea urmări, în concert, Orchestra Filarmonicii din Berlin care va fi condusă de dirijorul său principal, Sir Simon Rattle, într-un program Britten-Șostakovici. După cum se știe, Rattle nu-și va prelungi, după 2018, contractul cu Filarmonica din Berlin urmănd să revină în Marea Britanie, unde s-a consacrat, în fruntea Orchestrei Simfonice din Londra, după plecarea lui Valery Gergiev.

Interesant e că a fost anunțat, pentru 29 ianuarie 2016, un recital inedit la Wigmore Hall; inedit prin faptul că Sir Simon Rattle va cânta ca pianist - o ipostază publică extrem de rară pentru artistul care are formație de percuționist. Recitalul o va avea în prim-plan pe soția sa, mezzo-soprana cehă Magdalena KoŸená, într-un program Stravinski-Janacek-Brahms în care celor doi li se vor alătura și alți instrumentiști.

Momentul face parte dintr-o serie de recitaluri ce propun drept cap de afiș numele apreciatei artiste lirice și ne dă de gândit când vine vorba de versatilitatea lui Rattle și de dorința acestuia de a face lucruri noi și pe viitor. Sir Simon Rattle a împlinit, în 19 ianuarie, 60 de ani.

Ștefan Costache