Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Valery Gergiev anunță componența juriilor pentru următoarea ediție a Concursului 'Ceaikovski'

Publicat: marți, 10 Februarie 2015 , ora 10.25
Nume grele se vor afla și în acest an în cadrul comisiilor de jurizare a celor patru secțiuni ale viitoarei ediții a Concursului Internațional "Ceaikovski" de la Moscova. Dirijorul Valery Gergiev, președintele competiției din anul 2011, cel care de altfel a și înlocuit personalitățile academice cu soliști recunoscuți la nivel internațional în cadrul juriiilor tocmai a anunțat recent numele celor care vor stabili în această vară noii laureați ai prestigioasei competiții. De exemplu, la secțiunea Violoncel, scaunele de jurizare vor fi ocupate de Lynn Harrell, Misha Maisky, David Geringas, Alexander Knyazev și directorul Carnegie Hall, fost violoncelist în Orchestra Simfonică din Londra, Clice Gillinson. La secțiunea Pian, juriul, mult mai numeros, este alcătuit din Serghei Dorensky, Dmitri Bașkirov, Vladimir Ovchinnikov, Denis Matsuev, Michel Beroff, Barry Douglas, Peter Donhoe, Alexander Toradze, Menahem Presler și Martin Engström, directorul Festivalului de la Verbier. Tot 10 membri numără și juriul secțiunii Vioară, aceștia fiind binecunoscuții Yuri Bashmet, Maxim Vengerov, Leonidas Kavakos, Viktor Tretyakov, Vadim Repin, Miachel Haefliger, directorul Festivalului de la Lucerna, Boris Kushnir, James Ehnes, Salvatore Accardo și Liana Isakadze.
La fel de sonoră este și comisia de jurizare a secțiunii de Operă, alcătuită din Olga Borodina, Thomas Quasthoff, Julia Varaday, Samuel Ramey și foștii directori ai Operei Metropolitan, John Fisher și Sarah Billingshurst.
Cea de-a XV-a ediție a Concurstului Internațional "Ceaikovski" de la Moscova începe în data de 15 iunie 2015 și va putea fi urmărit în direct online, pe internet.