Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Gustavo Dudamel - locuitor al cartierului Los Feliz din Los Angeles

Publicat: luni, 2 Februarie 2015 , ora 18.19

Gustavo Dudamel, celebrul dirijor venezuelean cu imagine de star rock, cel mai faimos nume pe care l-a dat "El Sistema" - sistemul de educație muzicală de stânga din Venezuela - și-a cumpărat, recent, o nouă proprietate în cartierul Los Feliz din Los Angeles, care a costat 2 775 000 de dolari. Este vorba despre o casă construită în 1923, în stilul "Foursquare" dar cu elemente de influență mediteraneană. Imobilul oferă, într-un spațiu de 1200 de metri pătrați, un hol central, bibliotecă, living room și sală de mese, 3 dormitoare și 4 băi. Exteriorul înseamnă, firește, piscină, grădini și terase.

Nu este prima incursiune a lui Dudamel în sfera imobiliarelor: în urmă cu patru ani el a achiziționat o altă proprietate cu 1 850 000 de dolari în apropiere de Hollywood Hills, vândută anul trecut cu 30 000 de dolari mai puțin, în ciuda înbunătățirilor aduse.

Gustavo Dudamel, în vârstă de 34 de ani, este, din 2009, cu un contract de 10 ani, directorul artistic al Filarmonicii din Los Angeles.

Pentru o reprezentare adecvată, însă, a realităților prețurilor din Los Angeles, trebuie spus că, de exemplu, rapperul Dr. Dre își vinde și el proprietarea din Hollywood Hills, însă pentru 32 de milioane de dolari.