Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Unirea Principatelor Române - sărbătorită la ICR Berlin

Publicat: joi, 29 Ianuarie 2015 , ora 0.00
Cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române, în 24 ianuarie, Institutul Cultural Român din Berlin, propune publicului un recital de muzică clasică. Acesta va fi susținut de violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Naoko Sonoda. Cei doi propun un program alcătuit din Sonata op. 8 de Zoltan Kodaly și Concertul op. 104 de Antonin Dvorak.
Andrei Ioniță este în prezent student la Universitatea de Arte din Berlin la clasa Prof. Jens Peter Maintz. A obținut numeroase premii importante, printre care: Premiul I la Concursul Internațional "Aram Haciaturian" din Armenia, Premiul I la Concursul Internațional "David Popper" din Ungaria, la "J.J. Dotzauer" din Dresda și la "Vatelot Rampal" din Paris, Premiul al II-lea la concursul "Emanuel Feuermann" din Berlin.
Naoko Sonoda a studiat la aceeași Universitate de Arte din Berlin la clasa Prof. Rainer Becker, în prezent fiind profesor în cadrul instituției, dar și la Școala de muzică Hanns-Eisler. Naoko Sonada este câștigătoare a nenumărate distincții internaționale la competiții importante din Argento, Trieste sau Lodz. Concertează ca solist sau împreună cu diverse ansambluri camerale în nenumărate țări din Europa și Asia.