Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Doi interpreți români - laureați ai Concursului Internațional ARD

Publicat: luni, 15 Septembrie 2014 , ora 13.34

Doi interpreți români se numără printre laureații prestigiosului Concurs Internațional ARD de la München. Andrei Ioniță, născut în 1994, a câștigat premiul al II-lea la secțiunea violoncel. Interpretul se remarcă printr-o bogată activitate competiționlă, pănă în prezent obținând premiul I la Concursurile Internaționale "David Popper" din Ungaria, în 2009), "J. J. Dotzauer" de la Dresda, în același an sau "Aram Haciaturian" de la Erevan, în 2013.

Cel de-al doilea interpret român laureat al Concursului Internațional ARD este Florian Mitrea care s-a clasat pe locul al III-lea la secțiunea pian. Câștigător a numeroase premii internaționale, Florian Mitrea a concertat în săli prestigioase precum Eroica Saal-Vienna, Catedrala St. James' - Piccadilly, King's Place, și Drapers' Hall.

Concursul Internațional ARD de la München este în prezent una dintre cele mai apreciate competiții de muzică clasică, printre laureații săi numărându-se și pianistul Ferenc Vizi cel care a obținut premiul al II-lea la ediția din 2002.

Vineri, 19 septembrie 2014, începând cu ora 21:00, la Radio România Muzical vom consacra o ediție specială a emisiunii "Scena Europeană" celor doi laureați ai Concursului Internațional ARD - violoncelistul Andrei Ioniță și pianistul Florian Mitrea. Grație colaborării cu Uniunea Europeană de Radio, veți putea urmări prestațiile celor doi interpreți în cadrul competiției de la München.