Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Lansari pe piata internationala de disc

Publicat: luni, 11 Martie 2013 , ora 11.32
Astăzi se lansează pe piața internațională două albume: "Halleluia" cu soprana rusă Julia Lezhneva și integrala lucrărilor pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov, înregistrată de pianista ucraineană Valentina Lisitsa.

La doar 23 ani, soprana Julia Lezhneva este deja una dintre prioritățile globale de promovare ale celebrei case de discuri Decca. Este privită drept unul dintre cele mai mari talente care au apărut în ultimii ani, datorită timbrului deosebit, tehnicii vocale și apariției sale. "Halleluia" este de altfel primul ei disc realizat pentru casa Decca și cuprinde motete semnate de Vivaldi, Handel, Porpora și Mozart înregistrate în compania ansamblului Il Giardino Armonico, dirijat de Giovanni Antonini. Discul Halleluia va fi difuzat chiar astăzi la Radio România Muzical. Îl puteți asculta în cadrul emisiunii Music box, de la ora 20 și de asemenea, îl puteți vota în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2013 pe pagina www.romania-muzical.ro.

Tot astăzi se lansează pe piața internațională și un disc al casei Deutsche Grammophon, semnat de pianista ucraineană, actualmente stabilită în Statele Unite ale Americii, Valentina Lisitsa. Discul cuprinde cele 4 concerte pentru pian și orchestră și Rapsodia de Serghei Rahmaninov pe o temă de Paganini, înregistrate alături de Orchestra Simfonică din Londra, dirijată de Michael Francis. Valentina Lisitsa este unul dintre cei mai urmăriți pianiști contemporani de pe youtube: înregistrările ei au strâns milioane de vizualizări. Urmăriți campania Radio România Muzical, Votează discul de muzică clasică al anului 2013, pentru a asculta și acest nou album.

Ambele discuri lansate astăzi sunt disponibile și în România, în magazinele de specialitate.