Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Dirijorul Paavo Järvi revine în Festivalul Internațional „George Enescu”

Publicat: sâmbătă, 18 Septembrie 2021 , ora 0.00

Pianista Sina Kloke susține astăzi, 18 septembrie 2021, un recital la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. Muziciana va interpreta pagini semnate de Leoč Janáèek, George Enescu, Johannes Brahms și Claude Debussy. Recitalul începe la ora 10:30.

La Sala Radio, de la ora 13:30, Orchestra Filarmonicii din Sibiu concertează sub conducerea dirijorului Tito Ceccherini. În postura de solistă se va afla violonista Carolin Widmann, iar programul cuprinde lucrări de Dai Fujikura, Salvatore Sciarrino, Francesco Filidei și Mihnea Brumariu.

Orchestra de Cameră Radio va fi prezentă pe scena Ateneului Român de la ora 16:30, unde alături de ansamblu va concerta violoncelista Alisa Weilerstein. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, vor fi interpretate lucrări compuse de Piotr Ilici Ceaikovski - Serenada op. 48 pentru orchestră de coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră - și Joseph Haydn: Concertul nr. 1 în Do major pentru violoncel și orchestră.


Dirijorul Paavo Järvi revine în această ediție într-un concert împreună cu Orchestra Tonhalle din Zürich, la Sala Mare a Palatului. Participă contralta Wiebke Lehmkuhl, Corul Filarmonicii „George Enescu”, pregătit de Iosif Ion Prunner și Corul de Copii al Radiodifuziunii Române, coordonat de Răzvan Rădos. Cu această ocazie va fi interpretată Simfonia a III-a în re minor de Gustav Mahler. Concertul începe la ora 19:30.

Cele patru evenimente vor fi transmise în direct de Radio România Muzical. Accesul publicului la Ateneul Român și la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României se realizează în baza certificatului verde generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro.

Alexandra Scumpu