Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Partituri de Mozart și corespondența unor compozitori scoase la licitație astăzi la Paris

Publicat: miercuri, 28 Februarie 2024 , ora 0.00

O adevărată comoară va fi pusă în vânzare astăzi, 28 februarie, la Paris. Casa de licitații Ader pune la dispoziția colecționarilor valori adunate din toată Europa.

Manuscrise semnate - Agnus Dei, o lucrare de tinerețe a lui Gounod, o a doua versiune a cantatei Visage nuptial de Boulez, Psyché pentru patru mâini de Franck, Mica fugă de Ravel, corespondența unor compozitori, printre care Lehar și Puccini, fotografii cu dedicații și citate muzicale în care apar Stravinski, Ravel, Milhaud, Roussel din albumul Reginei Elisabeta a Belgiei, cea care a dat numele binecunoscutului concurs.

Vedeta licitației se profilează a fi... Mozart, cu o primă ediție a cantatei masonice Die Maurerfreude, estimată la 3000-4000 de euro, precum și schițe autografe pentru două canoane și un trio estimate la... 80.000 - 100.000 de euro!

Vâlvă face și o scrisoare a lui Brahms către dirijorul alsacian Franz Stockhausen, în care compozitorul face comentarii referitoare la conceptul de tempo, a cărei valoare de pornire este estimată între 2000 și 2500 de euro.

Ana Sireteanu