Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Maria Răducanu International Quintet - ultimul recital la Festivalul Europalia

Publicat: duminică, 24 Noiembrie 2019 , ora 0.00
Astăzi, 24 noiembrie, Maria Răducanu International Quintet susține cel de-al treilea și ultimul recital din cadrul Festivalului Europalia, la Handelsbeurs, Ghent, Belgia.
Artista română Maria Răducanu va evolua alături de pianista Niko Meinhold din Germania, chitarista Krister Jonsson din Suedia, contrabasistul Chris Dahlgren din SUA și percuționistul Michael Griener din Germania. Repertoriul grupului este eclectic: folclorul vechi românesc, melosul balcanic și romanța rusă se întâlnesc cu fado-ul și jazz-ul, într-o notă contemporană, în care improvizația joacă un rol principal.
Festivalul Europalia este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia, fiind organizat sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, o dată la doi ani, în Belgia, dar și în țări învecinate precum Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie. Institutul Cultural Român este coordonatorul participării României la cea de-a 27 a ediție a Festivalului Europalia, proiect de anvergură desfășurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020.
Maria-Isabela Nica