Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Maria Răducanu International Quintet la Festivalul Europalia

Publicat: vineri, 22 Noiembrie 2019 , ora 0.00
Maria Răducanu International Quintet va susține astăzi, 22 noiembrie, primul său recital din cadrul Festivalului Europalia la St. John’s Church Leytonstone din Londra.
Artista română Maria Răducanu va evolua alături de pianista Niko Meinhold din Germania, chitarista Krister Jonsson din Suedia, contrabasistul Chris Dahlgren din SUA și percuționistul Michael Griener din Germania. În program vor fi piese din folclorul tradițional românesc și romanțe interbelice. La acestea se adaugă piese fado, tango, litanii rusești, într-o manieră originală, cu elemente de jazz, improvizație și sound contemporan.
Festivalul Europalia este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia, fiind organizat sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, o dată la doi ani, în Belgia, dar și în țări învecinate precum Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie. Institutul Cultural Român este coordonatorul participării României la cea de-a 27 a ediție a Festivalului Europalia, proiect de anvergură desfășurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020.
Maria-Isabela Nica