Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 5 noiembrie 2019

Publicat: marți, 5 Noiembrie 2019 , ora 13.12

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

· Soprana Valentina Naforniță: Primul Album solo! Albumul se intitulează "Romance", va avea un conținut muzical eclectic - cuprinzând de la arii de Mozart până la muzică semnată de compozitori moldoveni, a fost înregistrat cu Orchestra Radiodifuziunii Bavareze condusă de Kerri-Lynn Wilson și va fi lansat pe 10 ianuarie 2020.

· Baritonul George Petean: Prima integrală de studio cu un rol important din repertoriul său! Este vorba despre integrala operei "La Traviata" de Verdi înregistrată de Petean (Germont tatăl) - alături de soprana letonă Marina Rebeka, tenorul american Charles Castronovo, Corul de stat și Orchestra de Festival din Letonia conduse de Michael Balke - în studiourile Casei de discuri PRIMA Classic, lansată pe 1 noiembrie.

· Cu ocazia celebrării a 20 de ani pe scena Operei de Stat Bavareze (Munchen) sopranei germane Anja Harteros i s-a conferit, duminică seară, Medalia "Meistersinger" .

· Și, noua favorită a publicului new-yorkez - implicit a Teatrului "Metropolitan" din New York - este… Lisette Oropesa!