Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 5 martie 2019

Publicat: marți, 5 Martie 2019 , ora 16.15

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Tenorul mexican Javier Camarena (42 de ani) " a scris istorie" istorie la MET! - bisând cabaletta "Pour mon ame" la fiecare dintre cele 7 spectacole pe care le-a susținut în această stagiune la Teatrul"Metropolitan" din New York și cântând în total 126 de contrado-uri... În plus, Camarena este singurul tenor care a bisat până acum în 3 roluri: Ramiro ( 2014 ) - din opera "Cenușăreasa" de Rossini (aria "Si ritrovario io giuro"), Ernesto (2016) - din opera "Don Pasquale"de Donizetti (aria "Povero Ernesto") și Tonio, stagiunea aceasta - din opera lui Donizetti "Fiica regimentului", cabaletta cu cele 9 controdo-uri, de 7 ori! Și, de asemeni, este cel de-al III-lea tenor - în ultimii 70 de ani - căruia i s-au solicitat bisuri la MET, după Luciano Pavarotti și Juan Diego Florez.

  • Anita Hartig (foto) va reveni și stagiunea viitoare pe prestigioasa scenă a Teatrului "Metropolitan" din New York! Ea va debuta în rolul Contesa Almaviva din opera "Nunta lui Figaro" de Mozart, la începutul lunii februarie 2020, după ce a interpretat - cu foarte mare succes! - rolul Susanna, pe aceeași scenă, în stagiunea 2015-2016 .

  • Iar… Anna Netrebko, Anita Rachwelishvilli și Piotr Beczala vor fi protagoniștii noii "Aida" - montate la Teatrul "Metropolitan" din New York de Michael Mayer (autorul "Rigoletto"-ului trasferat în Las Vegasul anilor 1960) în Stagiunea 2020 - 2021.

  • Aviz colecționarilor! Duminică, 17 martie, Teatrul "Capitole" din Toulouse scoate la vânzare - nu mai puțin de 191 de loturi de costume de opera și balet realizate în Atelierele teatrului în perioada 1972 - 2001. Printre acestea, costumele Leontinei Văduva și ale lui Roberto Alagna din "Manon" și "Romeo și Julieta".