Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Anita Hartig deschide Balul Operei din Viena

Publicat: joi, 27 Februarie 2014 , ora 15.16
Soprana română Anita Hartig a fost invitată să cânte în deschiderea celei de-a 58-a ediții a Balului Operei din Viena, considerat cel mai important eveniment monden din Austria. Evenimentul, ce va avea loc astăzi, 27 februarie 2014, reunește 5.150 de invitați, printre care personalități din lumea politică, economică și culturală. Biletul de intrare la bal costă 250 de euro, iar prețul unei loje variază între 9.000 și 18.500 de euro.

Anita Hartig va interpreta aria 'Depuis le jour' din opera 'Louise' de Gustave Charpentier, urmând să fie acompaniată de orchestra Operei de Stat din Viena, sub conducerea dirijorului Marc Minkowski. Apariția unei soprane române în deschiderea prestigiosului bal a devenit aproape o tradiție: în 2012 Angela Gheorghiu a fost ovaționată de către public, iar anul trecut invitații au avut plăcerea de a o asculta, printre alții, pe soprana Valentina Naforniță din Republica Moldova.

În mod tradițional, în cele două seri de dinaintea marelui eveniment nu are loc nici un spectacol la Opera de Stat din Viena, aceste zile fiind rezervate pregătirilor pentru bal. Sala va fi decorată cu 50.000 de flori.