Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Ultima transmisiune directă din Stagiunea MET

Publicat: sâmbătă, 21 Mai 2022 , ora 10.22

Ultimul spectacol preluat în direct de la Teatrul Metropolitan din New York va fi "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti:

"Lucia" regizorului australian de film și teatru Simon Stone - cu acțiunea translatată din Scoția începutului de veac al XVIII-lea în Statele Unite și zilele noastre - un spectacol în jeans relevând cotidianul contemporan cu toate ale lui; "Lucia" sopranei americane Nadine Sierra (34 de ani) - "ale cărei coloraturi și triluri au fost excutate cu fler și aplomb" (Bachtrack) "cu o tehnică impecabilă" (Financial Times ) o interpretare "nu neapărat dramatică dar totuși magnifică" (New York Times ); și, nu în ultimul rând, "Lucia" ... spectacolul în care ne vom bucura, din nou, de acutele solare și patosul tenorului mexican Javier Camarena (Edgardo), rafinamentul baritonului polonez Artur Rucinski (Enrico) și robustețea vocii bas-baritonului american Christian Van Horn (Raimondo)

Nadine Sierra și "Lucia"

Soprana americană - cu rădăcini portugheze - Nadine Sierra a interpretat pentru întâia oară rolul Lucia în urmă cu 8 ani și spune despre acel moment: "Eram puțin prea tânără și neexperimentată ca femeie. Realizarea mea a fost atunci, destul de minimalistă. Întretimp m-am dezvoltat din punct de vedere uman iar "Lucia" a crescut în mine, sunt cu totul alta. Dar spun sincer, nu contează prea mult montarea în care interpreterzi acest rol, ci nivelul de înțelegere la care te găsești tu, ca om." (declarație din interviul oferit de Nadine Sierra postului Radio Metropolitan Opera International).

În această stagiune, Sierra a mai cântat rolul în încă alte 2 producții - înafara producției lui Simon Stone de la MET: la Teatrul San Carlo din Neapole (18-29 ianuarie) - în regia lui Gianni Amelio și la Opera de Stat din Munchen (12-24 martie ) - în regia Barbarei Wysocka. Așa că, se poate spune, Nadine Sierra este una dintre Luciile momentului: Și nu este de ratat un spectacol cu ea în acest rol!

Luminița Arvunescu