Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Transmisiune directă de la Auditoriumul "Parco della Musica" din Roma, la Radio România Muzical

Publicat: luni, 21 Martie 2022 , ora 13.57

În seara de Buna Vestire vă invităm la Concertul susținut de Orchestra Academiei "Santa Cecilia" din Roma la Auditoriumul "Parco della Musica" din Roma, pe care Radio România Muzical îl va prelua în transmisiune directă.

Va fi un program dedicat în exclusivitate muzicii engleze. La pupitru se va afla Sir Antonio Pappano, renumit pentru performanțele sale, atât în abordarea repertoriului simfonic, cât și în cel de operă. El a condus Royal Opera House "Covent Garden" începând cu anul 2002, apoi din 2005, și-a legat cariera de Orchestra Academiei "Santa Cecilia" din Roma.

Această bine-cunoscută orchestră italiană, și-a îmbunătățit performanțele odată cu începutul colaborării cu Antonio Pappano, și-a construit o reputație internațională de anvergură, a participat în festivaluri de renume cum ar fi "BBC Proms" de la Londra, "Nopți albe" de la Sankt Petersburg, Festivalurile de la Lucerna și de la Salzburg. A suținut turnee în Europa, SUA sau Japonia.

Programul pe care ni-l propune Antonio Pappano include în prima parte, Fantezia de Ralph Vaughan Williams, pe o temă de Thomas Tallis și Concertul op. 15 pentru vioară și orchestra de Benjamin Britten. Solistă va fi Simone Lamsma, violonistă olandeză cunoscută publicului românesc încă din 2017, când a participat pentru prima dată într-un concert în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" alături de ansamblul "Les Siècles" condus de Francois Xavier-Roth. Ea deține un repertoriu concertant impresionant care include peste 60 de concerte de diferiți autori. Simone Lamsma interpretează lucrări din toate epocile și muzică contemporană în egală măsură.

În partea a doua a concertului de vineri 25 martie, de la ora 21,30 veți putea asculta Variațiunile op. 36 "Enigma" de Edward Elgar.


Laura Ana Mânzat