Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Un an magic – muzică clasică pentru fiecare zi, volumul semnat de Clemency Burton-Hill, prezentat la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 16 Aprilie 2021 , ora 14.39

Editura Vellant a publicat de curând cartea “Un an magic – muzică clasică pentru fiecare zi” de Clemency Burton-Hill, în traducerea Anei-Maria Onisei. Volumul cuprinde propuneri de audiții muzicale pentru fiecare zi a unui an, însoțite de comentarii despre opusuri și compozitori, din perspectiva documentată și foarte personală a autoarei, muziciană și jurnalistă, fostă prezentatoare a matinalului BBC Radio 3.

“Ceea ce-mi propun este să întind o mână celor care simt că muzica clasică este un fel de petrecere la care nu au fost invitați...este chiar important să ne amintim că muzica nu poate exista într-un vaccum: are nevoie de ascultători, de un public, de martori pentru a putea prinde viață, pentru a fi auzită, simțită. Și acest public ești tu!” – afirmă Clemency Burton Hill.

Radio România Muzical organizează un dialog de prezentare a acestui volum, unul dintre foarte puținele, dedicate popularizării muzicii clasice, apărute în România, dialog centrat pe ideea necesității existenței muzicii culte în viețile noastre și modalitățile de apropiere dintre publicul larg și muzica clasică, mai ales în contextul pandemic în care trăim.

La acest dialog vor participa: Pascale Labrie, Head of Music – Media Department – European Broadcasting Union (EBU), violistul Răzvan Popovici, inițiatorul și organizatorul evenimentelor SONORO, Ana-Maria Onisei, traducătoarea volumului, om de comunicare și jurnalist, și Doru Someșan, editor coordonator Editura Vellant. Moderator: Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical.

Dialogul poate fi urmărit pe conturile de facebook Radio România Muzical, Sonoro, Editura Vellant și Dilema veche, joi, 22 aprilie, de la ora 17.00.