Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Recital de pian, prezentare de disc și expoziție de desene

Publicat: miercuri, 13 Noiembrie 2019 , ora 17.19

Una dintre cele mai îndrăgite pianiste române din tânăra generație, pianista Sînziana Mircea, susține pe 14 noiembrie, ora 19:00, la Sala Radio, recitalul Imagine Chopin, un concept inedit care împletește lucrări ale binecunoscutului compozitor polonez cu transcripții pentru pian, chitară și soprană realizate chiar de solistele concertului, alături de proiecții video și videomapping.

Alături de Sînziana Mircea, pe scena Sălii Radio vor urca chitarista Raisa Mihai și soprana Amalia Lazarciuc; cele trei tinere muziciene sunt profesoare la MuseArt Academy, asociația MuseArt fiind organizatoare a întregului proiect Imagine Chopin care a constat și în alte patru recitaluri susținute în luna octombrie la Londra, Bistrița, Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe.

Recitalul Imagine Chopin de la București este organizat sub brandul Moștenitorii României muzicale împreună cu Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Cu ocazia acestui recital, este pentru prima dată prezentat publicului și un nou album apărut la Editura Casa Radio, un dublu CD pe care se regăsesc selecțiuni din recitalurile pianiștilor Florian Mitrea, Adela Liculescu și Axia Marinescu, susținute în octombrie 2018 și iunie 2019 în cadrul Moștenitorii României muzicale. Albumul face parte din colecția Radio România Muzical de la Editura Casa Radio, în cadrul căreia au apărut în 2019 discurile Iarna magică și Vara magică, urmând ca în perioada următoare să fie disponibil și discul Ascultă 5 minute de muzică clasică.

La finalul recitalului, va avea loc și vernisajul expoziției "Imagine Chopin" ce cuprinde desene realizate de elevi ai Liceului de arte plastice "Nicolae Tonitza" din București, inspirate de muzica lui Frederic Chopin. Parte dintre desene au putut fi admirate la finalul lunii februarie 2019 la ParkLake Shopping Center, în preambulul recitalului susținut acolo de Sinziana Mircea pe 1 martie 2019, în organizarea Radio România Muzical. Expoziția poate fi vizitată în foaierul Sălii Radio până la finalul stagiunii 2019-2020.  

Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, îi aduce pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai României. Recitalurile se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză.

Biletele pentru recitalul din 14 noiembrie sunt disponibile în rețeaua www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la casa de bilete a Sălii Radio din str. General Berthelot nr. 60-64.

Cu sprijinul CEC BANK, Authentic Plaza, MOL Romania, Aeroview.