Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act: un nou concert, pe 13 noiembrie

Publicat: vineri, 25 Octombrie 2019 , ora 9.48

Cel de-al doilea concert al Stagiunii de Jazz, organizate de Radio România Muzical, va avea loc pe 13 noiembrie 2019, la ora 19.00, la Teatrul Act.

Trioul permanent al stagiunii, alcătuit din George Natsis - pian, Vlad Popescu - baterie și Adrian Mircea Flautistu - contrabas, propune o "reflexie jazz" în universul sonor The Beatles. "Blackbird - Music of Beatles", tema centrală a concertului, coagulează un set de 10 hituri ale cvartetului din Liverpool, pe care cei trei muzicieni le vor evidenția în maniera jazzului actual. "Get back" sau "Michelle", embleme McCartney, "While my guitar gently weeps", tipică Harrison sau "Norwegian wood", tușa lui Lennon, vor fi transformate în mecanisme improvizatorice, pentru a demonstra că jazzul deține limbajul reconfigurării oricărui stil de muzică în manieră proprie lui.

Timp de mai bine de jumătate de veac, The Beatles a inspirat generațiile tinere de artiști. La jumătatea secolului trecut, cei patru britanici au reușit să schimbe atitudinea lumii despre muzica timpului. Datorită lor, muzica rock a coborât foarte repede de pe scenă în mijlocul mulțimilor, iar la rândul său, jazzul a fuzionat (pe alocuri) cu rock-ul într-o nouă lume, pe care iubitorii de muzică bună o recunosc sub numele de fusion.

Pe 13 noiembrie 2019, la Teatrul Act, trioul Natsis - Flautistu - Popescu vor "fuziona" spontant improvizațiile și progresiile melodice, într-o seară de jazz ce se dorește a fi specială și bineînțeles, originală.

Vă așteptăm!

Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Înregistrarea concertului din 13 noiembrie de la Teatrul Act poate fi ascultată la Radio România Muzical pe 21 decembrie, de la ora 18.00.